Sydney

Sydney

Inmiddels is dit onze derde dag in Australië. Donderdagochtend rond half 10 (Sydney tijd) landde ons vliegtuig. 2 nachten onderweg geweest en amper geslapen, volgens onze smartwatches maximaal 3 uur slaap in 2 nachten tijd. Je kan je dan wel een voorstelling maken hoe wij ons voelden. Wij stapten in een brakke taxi onderweg naar het hotel. Het hotel leek echter meer op een soort studentenhuis en we konden er nog niet in. Pas om 14.30 uur. Onze koffers konden we gelukkig wel achterlaten. We hebben toen een restaurantje opgezocht voor de lunch en gekeken wat we nog meer konden doen. Met de trein zijn we vervolgens naar een winkelcentrum gegaan waar we eigenlijk alleen maar hebben rondgelopen tot we in het hotel konden en konden douchen. Toen ik het hotel boekte, wist ik al dat het een simpel hotel zou zijn, maar het was echt een hotel van niks. Het bed was oké, maar daar was ook alles mee gezegd. Hieronder een kleine impressie van onze hotelkamer.

Na het douchen zijn we weer in de trein gestapt richting Opera House om in die buurt iets te gaan eten. Het Opera House is echt mooi om te zien. Later hoorden we dat we eigenlijk net de lichtshow hebben gemist, die was vorige week. Tijdens de lichtshow is het Opera House verlicht met verschillende kleuren. Wij moesten het doen met normaal licht, maar niet minder mooi.

Na het rondlopen zijn we wat gaan eten en vervolgens richting “hotel” teruggegaan. We waren erg moe en om 2100 uur zijn we gaan slapen. De volgende ochtend waren we vroeg wakker, hebben ontbeten in de buurt van het hotel en zijn met onze koffers in de trein weer richting het vliegveld gegaan. Daar zijn we overgestapt in een shuttlebus die ons naar het autoverhuurbedrijf heeft gebracht. Toen kwam mijn uitdaging, rijden in een automaat, aan de rechterkant van de auto en aan de linkerkant van de weg. Iets waar ik mij best wel druk om heb gemaakt, maar uiteindelijk redelijk meeviel in het drukke verkeer van Sydney.

Met Google Maps als onze grote vriend zijn wij naar een voorstad van Sydney gereden waar wij ons eerste bezoek af legden aan een oom en tante. Deze oom en tante zijn eens in Nederland geweest, dus heb ik als kind al ontmoet. Zij hadden een redelijk drukke dag gepland en hebben ons Manley Beach laten zien, net als een paar punten waar je een mooie uitkijk over de stad hebt.

Wat grappig is om te zien en absoluut niet bij ons in de buurt voorkomt zijn de soort papegaaien. Wij je bij ons duiven hebt, zijn hier papegaaien.

Het idee was om nog voordat het donker werd, door te rijden naar het volgende adres, echter dat is niet gelukt. Het is hier om 1700 uur echt donker en we waren pas tegen 1730 uur terug bij het huis van mijn oom en tante. Dus de volgende uitdaging was rijden in de spits, in een automaat, aan de “verkeerde” kant van de weg.. Maar wederom met Google Maps als onze grote vriend, zijn we naar Glenorie gereden. In Glenorie woont mijn moeders zus. Zij is de enige zus die in Australië woont. Ongeveer een uurtje na het vertrek uit Sydney, waren we daar. We hebben wat gegeten en zijn vervolgens op tijd naar bed gegaan.

Vanmorgen zijn we naar een groot winkelcentrum gegaan, ik heb ze echt nog nooit zo groot gezien, daar geluncht en vervolgens boodschappen gedaan. Morgen is er een barbecue georganiseerd waar meerdere ooms en tantes van mij ook gekomen, als ook nichten en neven en achternichtjes en neefjes. Verder een rustige dag vandaag, zodat ik mijn foto’s kon uploaden en tijd had om deze blog te schrijven.

Heel veel groetjes vanuit Australië, van Dina en Francesca

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: