Sydney sightseeing

Sydney sightseeing

Gisteren zijn we opnieuw naar Sydney geweest, met de trein vanuit Castle Hill. Deze trein rijdt pas een paar weken en is dus super nieuw. Het is een beetje een combinatie tussen een trein en een metro. De stations zijn allemaal ondergronds. Wat bijzonder was om te zien, was dat het perron en de rails van elkaar gescheiden zijn. De trein stopt en dan gaan de deuren van de afscheiding en de trein open. En de treinen zijn lang.

Perron en rails afgescheiden
Lange treinen

In totaal duurde het ongeveer 40 minuten naar Sydney. We hebben wederom The Opera House bekeken, maar nu bij daglicht en wat dichterbij. En met een boot zijn we een stuk de zee op gegaan, de Harbour Bridge en The Opera House gezien vanaf een andere kant. Het was een sightseeing Ferry. Leuk om te doen, maar wel een beetje koud. Wanneer de ferry stopte bij een soort van haltes, konden we even opwarmen in de zon. The Opera House is een bijzonder gebouw en erg indrukwekkend.

Vandaag gaan we een deurtje verder. Op naar Wyong, daar wonen meerdere ooms redelijk bij elkaar. Daar blijven ook een aantal dagen. Het is ongeveer een uurtje rijden vanaf hier. We eten hier nog een uitgebreide lunch (vergelijkbaar met onze avondmaaltijden) en gaan dan op naar het volgende avontuur.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: