Roadtrip to Brisbane – Dag 1

Roadtrip to Brisbane – Dag 1

Vandaag zijn we begonnen met onze autorit naar Brisbane, maar eerst zijn we gisteren nog met Fred(Feiko) en Theresa naar een reptielenpark in Wyong geweest. Anders dan wij in de dierentuinen zien, kan je hier, als je wilt krokodillen en alligators aaien. Wij hebben hiervoor gepast. Wel konden we van dichtbij leuke foto’s maken. Ik heb een foto gemaakt van nog een jonge krokodil van ongeveer een jaar oud.

Naast de krokodillen was er nog een enorme schildpad. Het beestje was al ruim 50 jaar oud. Naast dat de schildpad zijn eigen plekje had, kreeg het ook beweging aangeboden. Zo liep die met begeleiders door het park en moest hij wat doen voor een grote bak met sla.

Naast de reptielen waren er ook andere beesten, maar wat ik dan vooral erg leuk vond, waren de koala’s en de kangaroes. Kangaroes zie je ook bij ons in de dierentuinen wel, maar een Koala had ik nog nooit eerder gezien. Mijn tante had zakjes gekocht om de kangaroos te voeren en dat hebben zowel mijn moeder als mijn tante gedaan. Dit leverde leuke foto’s op.

Na het bezoekje aan het reptielenpark, zijn we terug gegaan naar ons logeeradres, nog even rustig aan gedaan en ons klaargemaakt voor het eten in, let wel, een club…Blijft raar, die grote eetzalen waar je als een soort La Place je eten moet bestellen (wat overigens dan weer wel aan de tafel gebracht wordt) en je je drinken in een ander gedeelte van de zaal moet bestellen, bij een soort van bar. Naast het voor ons vreemde manier van uit eten gaan, staan er ook nog eens overal gokkasten. Het eten was erg gezellig, neven ontmoet, achternichtje met baby ontmoet. Erg leuk en ook leuk is dat het toch niet helemaal vreemd voelt.

Vandaag dus een deurtje verder. Weer afscheid genomen van een oom en tante, hele lieve mensen die héél misschien (lees je mee Feiko?) nog een keertje naar Nederland gaan komen. We zijn in de auto gestapt richting Brisbane. Dit gaan we in etappes doen met 2 overnachtingen onderweg. Sydney – Brisbane is ongeveer van thuis naar Zuid-Frankrijk. We waren natuurlijk al een klein stukje boven Sydney dus de afstand is nog ongeveer van Noord-België naar Zuid-Frankrijk. Meerdere mensen hebben Port Macquire genoemd als een mooie tussenstop en dat is dan ook wat we hebben gedaan.

Het blijft raar, rijden in Australië. Op snelwegen heb je kruispunten!. Omdat je hier aan de linkerkant van de weg rijdt, heb je wanneer je een afslag hebt naar een plaats aan de linkerkant, netjes een afrit. Heb je echter een afslag naar een plaats aan de rechterkant, ga je rechts en steek je dus de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer over. Dit zijn snelwegen waar 110 km per uur gereden wordt. Best eng. Daarnaast kan je ook keren op de snelwegen. Er wordt aangegeven dat je een U-turn kunt maken en dan heb je een afslag naar rechts waarmee je op de andere rijbaan weer terug kunt rijden. Ook geven ze toeristische routes aan, routes waarmee je van de snelweg af kan en vele kilometers later weer op dezelfde snelweg uitkomt. Wij hebben zo’n route gekozen, toch leuker dan alleen maar snelweg. We hebben in een dorpje een tussenstop gemaakt en even later nog één toen we merken dat daar een rustplaats aan een groot meer was.

Halverwege de middag zijn we aangekomen in Port Macquire. Even rondgelopen, gedoucht en inmiddels onze buiken weer vol. Nu op onze Motel kamer, een rustige avond, blog bijwerken, foto’s bekijken, bedenken waar we onze volgende overnachting doen en even lekker niks. Morgen dag 2 van de trip naar Brisbane.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: