Brisbane en Watervallen

Brisbane en Watervallen

Eergisteren aan het eind van de middag zijn we aangekomen bij mijn neef in de buurt van Brisbane. De laatste dag van onze roadtrip hebben we geen spectaculaire dingen gezien op de tourist drives, wel hele slechte wegen.

Wij waren een dag eerder in Brisbane dan gepland, dus gisteren moesten ze hier nog werken. Geen probleem, wij hebben een dag niks gedaan en heerlijk van het zonnetje genoten. Vandaag hebben we een wandeling gemaakt in de Kondalilla Falls. Het was een flinke wandeling.

Op satelliet foto hierboven staat de wandelroute. Zie je niks, klik dan de link. We hebben gelopen van de rode punt tot Kondalilla Falls. Alles bij elkaar ongeveer 6 km, trap op, trap af. Ik geloof dat wij onze spieren morgen wel voelen.

Al snel kwamen we bij een kleine waterval. Hier heb ik even kunnen spelen met de sluitertijd van de camera. Dat blijft leuk om het water een melkachtige gloed te geven. We liepen over smalle paadjes en smalle trappetjes. Op een gegeven moment zag Oliver, de zoon van mijn neef en nicht, een short-cut. Althans dat dacht hij. Het kwam er op neer dat hij pas halverwege was en wij al op de plek waren waar die zogenaamde short-cut uitkomt.

Uiteindelijk kwamen we uit bij een grote waterval. Erg mooi om te zien. We stonden bovenaan en zijn uiteindelijk helemaal naar beneden gelopen. De waterval was ongeveer 80 meter lang. (en dat betekend dat we ook weer naar boven moesten). Nadat we beneden waren over de paadjes, moesten we nog over een aantal zeer grote keien klimmen om de waterval te kunnen zien, maar dat was zeker de moeite waard.

En toen weer omhoog…De toppen van de bomen waren niet zichtbaar en daarnaast waren er ook een paar bijzondere boomstammen.

We hebben vervolgens even uitgerust met een geweldig uitzicht.

Eenmaal terug boven, hebben we geluncht op een picknickplek, even op adem komen en dan het laatste stukje terug naar de auto om een ijsje te gaan eten aan het strand. Wat een fantastische mooie stranden hebben ze in Australië. Nadat het ijsje op was, hebben Oliver en Lily nog even voor aap gespeeld. Terug naar de auto voer er een gigantisch vrachtschip voorbij en zelfs dat leverde een paar mooie foto’s op.

We hebben dag beeïndigd met het kijken naar de State of Origin NSW – QLD.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: