Brisbane – Adelaide- Port Augusta

Brisbane – Adelaide- Port Augusta

Inmiddels zitten we in de laatste week Australië en de terugreis komt steeds dichterbij. Gisteren zijn we van Brisbane naar Adelaide gevlogen en vanaf Airport Adelaide ruim 300 kilometer naar boven, naar Port Augusta. Één lange bijna rechte weg met hier en daar een dorpje verder helemaal niets. Zelfs verkeer was er weinig.

Gisteren was ook het moment dat mijn moeder haar broer voor het eerst zag in het plaatsje Port Augusta (sorry geen foto’s). Verder hebben we het verder rustig aangedaan. We waren om half 6 ’s morgens al opgestaan dus we lagen bijtijds in ons bed.

Vanmorgen zijn we een stukje gaan wandelen, vlak achter het huis van mijn oom. Daar is niets…rode stranden, rode kliffen en Mangrove bomen en bergen, zover als je kan kijken. Heel bijzonder om te zien. Net als de omgeving.

Later zijn we gaan lunchen en hebben nog een stuk gereden. Ongeveer 20 minuten rijden in de bergen zonder ook maar iets van de bewoonde wereld te zien. Heel af en toe staat er een huis. We zijn naar het dorpje Quorn gereden. Quorn en Port Augusta liggen ongeveer 40 kilometer bij elkaar vandaan en daartussen is dus zo goed als niets. Quorn is een dorpje met oude gebouwen waar meerdere films opgenomen zijn. Leuk om te zien.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: